Maatwerk webshop voor Mailweb

Als je brochures, postkaarten, folders, ansichtkaarten, selfmailers of brieven wilt versturen dan ben je bij Mailweb aan het juiste adres. Voor onze samenwerking richtte Mailweb zichzelf nog niet volledig op het online verkopen van haar diensten. Samen hebben wij een maatwerk webshop ontwikkeld, met een geheel eigen backoffice om inzicht te krijgen waar een productie in het orderproces staat. 

De behoefte

Mailweb had de behoefte om digitaal meer te kunnen met haar producten en daarbij meer inzicht te kunnen krijgen binnen de eigen organisatie. Door samen te sparren over de functionaliteiten is er een oplossing gecreëerd dat aansluit op wat Mailweb dagelijks doet, direct mail produceren.

Daarnaast hebben wij voor Mailweb nieuwe integraties mogen realiseren, waardoor hun aanbod uitgebreid is. Zo kunnen bezoekers zelf hun adressenbestand samen stellen op basis van de eigen behoeften en hebben klanten de optie om feedback te leveren en/of goed te keuren via de webshop. Zo bespaard Mailweb tijd in het verwerken van de productie.

Onze aanpak

Voor de realisatie hebben wij de technische stack uitgekozen, waarbij de keuze viel om door te ontwikkelen op een geüpdate versie van Laravel. Vanuit hier kon verder worden gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen voor Mailweb.

De gebruikte technische stack:

  • Laravel

  • Livewire

  • Bootstrap

  • SASS

  • JavaScript

Het resultaat

Mailweb kan met haar nieuwe webshop meer klanten bedienen, zonder dat het meer tijd kost om de productie te starten. Klanten worden bovendien op de hoogte gehouden hoe ver hun productie in het proces is.