Wat is JavaScript?

JavaScript is een scripttaal waarmee levendige en interactieve elementen aan webpagina's kan worden toegevoegd.

JavaScript is in staat om HTML en CSS te manipuleren, waardoor je geanimeerde elementen op een webpagina ziet. Ook is het in staat om berekeningen uit te voeren en data te valideren op basis van enkele regels.

Doordat JavaScript client-side is, dat wil zeggen dat alle handelingen op jouw computer plaatsvind, kan de code ook naar jouw favoriete browser gedownload worden voor offline gebruik. Een programmeertaal zoals PHP is daarentegen server-side en heeft altijd een internetverbinding nodig om gebruikt te kunnen worden.