Wat is Vue?

Vue is een open source JavaScript framework, dat in populariteit enorm stijgt in de laatste jaren. Voor onze software maken wij al enige tijd gebruik van VueJS, omdat het zich goed uitleent om bepaalde interactieve elementen te maken.

Vue?

Vue is een goed benaderbaar JavaScript framework, waar je niet meer dan standaard JavaScript kennis voor nodig hebt. In combinatie met HTML en CSS (of bijvoorbeeld SASS) kun je razendsnel interactieve componenten maken. Daarnaast is Vue een lichtgewicht framework, wat een enorm voordeel is tegenover de competitie van Vue.

Wij gebruiken zelf Vue in bijna al onze projecten om interactieve gebruikersinterfaces te maken. Hierbij kun je denken aan het tonen van data, terwijl er geen nieuwe pagina meer ingeladen hoeft te worden. Dit versnelt het werkproces enorm en bovendien kunnen we dat er ook nog eens heel mooi uitlaten zien.

Wat is de leercurve van Vue?

Het is niet lastig om Vue te leren, zolang je maar voldoende kennis beschikt over het bouwen van websites of applicaties in combinatie met HTML, CSS en JavaScript. Vooral voldoende JavaScript kennis is benodigd. Men struikelt nog wel eens over het feit dat zij gewend zijn om met jQuery hun applicaties te maken. 

Echter is jQuery zelf ook een JavaScript framework en de sprong van puur weten hoe je moet programmeren met jQuery naar wat men Vanilla JavaScript noemt, kan behoorlijk groot zijn. Gelukkig heeft Vue goede documentatie tot haar beschikking en zou je in principe weinig last moeten hebben van deze grote sprong.

Interactieve webapplicatie

Met Vue maken wij dus interactieve webapplicaties. Ben jij zelf op zoek naar iemand die voor jou een interactieve webapplicatie maakt met Vue? Dan zijn wij de juiste partner voor jou. Mocht je eens willen praten over een interactieve webapplicatie gemaakt met Vue, dan kun je altijd met ons contact opnemen.