Wat is metaverse?

29-10-2021

Wat is metaverse?

Facebook heeft recent aangekondigd dat het moederbedrijf Meta zal gaan heten. Dit is geen ongebruikelijke stap, aangezien Google dit eerder in 2015 door het moederbedrijf Alphabet op te richten. Meta doet dit naar zeggen om zichzelf meer te kunnen richten op de ontwikkelingen binnen de metaverse, wat voor vele een nieuwe term is. Maar wat is de metaverse nu precies?

Een nieuwe wereld gaat voor ons open

Hoewel Meta aankondigt zich voornamelijk met virtuele ruimten bezig te willen houden, zoals een virtuele werk- of ontmoetingsplek, is het nog veel meer dan dat. In feite heb je al een stukje van de metaverse op jouw telefoon staan.

De metaverse is namelijk een allesomvattende naam voor gedeelde virtuele ruimten. Dit vinden wij terug in virtuele werelden, augmented reality en het internet.

Feitelijk ben jij dus al in aanraking geweest met de metaverse door dat ene online spelletje te spelen of door te navigeren naar een specifieke webapplicatie waarin je door een ruimte kan lopen.

Hierbij heb je in principe al je eerste stappen in de metaverse gezet.

Wat voor kansen biedt de metaverse ons?

Het is een spannende tijd om alle nieuwe ontwikkelingen binnen de metaverse te zien ontstaan. We hebben inmiddels bijna allemaal wel al kennis gemaakt met thuiswerken en hoe het is om minder goed in contact te staan met jouw directe collega’s.

Het zou ons dan ook niet verbazen als er straks virtuele bedrijfsruimten ontstaan, waar jij met je collega’s vrij kan bewegen om met elkaar te werken. 

Ook voor e-commerce zien wij een hoop nieuwe mogelijkheden ontstaan voor wat betreft adverteren of het aanbieden van producten in het algemeen. Hoe vet zou het zijn als je straks in een virtuele wereld alvast jouw product kan bekijken of zelfs uitproberen?

Dit zien wij overigens al terug bij grote merken zoals de Ikea. Zij hebben al langer de optie om meubels virtueel in jouw kamer te plaatsen via een telefoon. Zo maak je alvast kennis hoe de nieuwe bank in jouw woonkamer staat.

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug!