Wat is Headless Commerce

Veel e-commerce eigenaren dragen een herkenbare last met zich mee. Wanneer zij online verder groeien naar meerdere webshops, moet er iedere keer weer een nieuwe en tevens kostbare webshop opgebouwd worden. En dan zijn wij bewust nog niet eens begonnen over de bijkomende administratie… 

De kosten om jouw webshop te laten onderhouden schieten hierdoor enorm omhoog en maakt het bovendien ingewikkeld om overzicht op te houden. Dit komt doordat iedere webshop zowel de functie van backoffice als website op zich neemt.

Dit was een behoorlijk probleem, totdat een paar knappe koppen met headless commerce een nieuwe toekomst begon te vormen in e-commerce landschap. Wij leggen je graag verder uit waarom ook jij vandaag al met headless commerce zou moeten starten.

Headless, zoals een kip zonder kop

De term headless commerce is wellicht niet het meest prettige woord om te gebruiken, maar het zegt feitelijk wel wat het doet. Het scheidt namelijk de backoffice (brein) software van de webshop (lichaam) functionaliteit.

Voorheen was het zeer gebruikelijk om bijvoorbeeld met WooCommerce of Magento een complete webshop op te bouwen. We zullen eerlijk toegeven dat voor de startende e-commerce ondernemer dit ook meer dan voldoende zou moeten zijn om de eerste paar jaar te overleven. 

Het vervelende aan dit soort software is dat je afhankelijk wordt van wat het kan. Wil jij een gepersonaliseerde checkout? Forget it. Wil jij extra functionaliteit? Dat gaat je onwijs veel geld kosten of vervelende maandelijkse kosten voor een licentie bij een bedrijf die je niet eens kent.

Door juist een apart backoffice systeem in te zetten, geven wij de webshop zelf alle ruimte om op te ontwikkelen. Wil jij dus nog steeds een gepersonaliseerde checkout? Of misschien wil je extra optimalisaties laten ontwikkelen tegen een gunstig tarief? Voel je meer dan vrij om eens contact op te nemen!

Puntje bij paaltje kunnen wij op die manier meerdere webshops aan één centrale backoffice systeem verbinden en de controle.

De voordelen van headless werken

Er zijn talloze voordelen te benoemen waarom headless werken juist efficiënter en voordeliger is voor jouw als ondernemer. Wij hebben daarom een aantal van die redenen op een rij gezet:

  • Je hebt maar 1 centraal backoffice systeem nodig

  • Je kan tegen lagere kosten meerdere webshops laten maken

  • Veel optimalisatie mogelijkheden per webshop

  • Uitbreidingen zijn geldig voor al jouw webshops

  • Bespaar tijd door al jouw productinformatie op één plek te hebben

Waar wij stiekem van smullen is dat we met headless commerce platformen in staat zijn om geweldige product landingspagina’s te maken dat interactie biedt met de bezoeker ervan. Ons marketing hart klopt al sneller, wanneer wij eraan denken om voor een bestaande klant in een niche categorie een webshop zo uit de grond kunnen stampen op een aparte domeinnaam.