Laravel 7 - wij zijn enthousiast

01-03-2020

Wij werken bij CodeBros met Laravel, wat op het moment het populairste PHP framework is. Door de actieve community en de geweldige implementatie mogelijkheden zijn wij het gaan gebruiken. Inmiddels draaien bijna al onze klanten dan ook met dank aan het Laravel ecosysteem.

Laravel 7

Nog niet zo heel lang geleden werd Laravel 6 gepubliceerd. Met deze versie paste Taylor Otwell ook semantic versioning toe op het door ons geliefde framework. Dit houd in dat er sneller nieuwe releases en versienummers naar voren komen. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat visueel gezien er weinig veranderd is in de Laravel 7 versie.

De belangrijkste wijzigingen zitten onder de motorkap. Dat is direct één van de redenen waarom wij enthousiast zijn geworden. 

View components

Met Laravel 7 krijgen wij de beschikking over "view components". Feitelijk maakten wij die zelf ook al, maar met Laravel 7 wordt het ook mogelijk om functionaliteit aan deze view components toe te voegen.

Bedenk eens dat je een navigatiebalk bovenaan een website ziet. Vaak moet hiervoor de nodige data uit een database worden gehaald. Normaal gesproken moest je dit allemaal verwerken in een Blade bestand, wat al gauw erg rommelig werd.

Met de nieuwe update kunnen wij een aparte PHP bestand maken, waarin wij al deze data logica verwerken. Zodoende kunnen wij een Blade bestand inzetten waar het echt voor bedoeld is: om de uiterlijk van de functionaliteit te bepalen.

Snel, sneller, snelst

Laravel is opzichzelf al behoorlijk snel, al hebben wij door middel van onze architectuur dit nog sneller gemaakt. In de nieuwe Laravel 7 versie zijn de nodige optimalisaties doorgevoerd door de community. Zodoende worden onze Laravel toepassingen nog sneller!

Tot slot

Er zijn uiteraard nog veel meer interessante features in Laravel 7 terug te vinden. Deze zijn echter zo technisch van aard, dat wij het maar lastig vinden om dit aan jou uit te leggen. Wel kunnen wij je vertellen, dat wij alle nieuwe mogelijkheden optimaal benutten om voor jou als klant de best mogelijke product neer te kunnen zetten.

Heb jij daar vragen over? Of wil je misschien een keer sparren? Wij verzoeken jou om dan eens contact met ons op te nemen!

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug!